Aanvullende energieopwekkers

Waar de lucht/water en de water/water warmtepomp vaak hoofdopwekkers van energie zijn, kan Otter Installatie deze installaties ook voor u combineren met aanvullende opwekkers.

Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp ventileert uw woning en zorgt voor frisse en gezonde, verse lucht. Deze warmtepomp wint alle warmte terug uit de ventilatielucht, voordat de lucht naar buiten geventileerd wordt. De teruggewonnen warmte wordt gebruikt voor warm water voor uw douche of bad of verwarming in uw woning. Een ventilatiewarmtepomp verhoogt uw comfort en bespaart energie. Een ander voordeel is dat de opgewekte energie niet meer door de hoofdopwekker opgewekt hoeft te worden. De levensduur van uw hoofdopwekker, bijvoorbeeld een warmtepomp of (huidige) cv-ketel, is daardoor hoger.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit. Het energieverbruik van uw warmtepomp kunt u hiermee eenvoudig compenseren of zelfs reduceren tot 0, afhankelijk van uw situatie.

Zonnecollectoren

Om zonnewarmte om te zetten in warmte voor in uw woning kunt u zonnecollectoren gebruiken. Hiermee kunt u uw woning van warm water of verwarming voorzien, en u bespaart op uw energiekosten. Verder ontlast u hiermee de hoofdopwekker, waardoor de hoofdopwekker een hogere levensduur heeft.

CV-haard

Ongeveer 30% van de energie die vrijkomt bij een CV-houtkachel zorgt voor een hoog wooncomfort rondom het vuur. Het houtvuur verwarmt naast de ruimte waarin de cv-haard is geïnstalleerd echter ook een gesloten warmtewisselaar. De overige 70% gaat daardoor niet verloren, maar wordt gebruikt voor warm water of verwarming van overige ruimten in uw woning.
De schone verbranding van de houtkachel zorgt voor een hoog rendement, een laag houtverbruik en een zeer schone ruit. De kosten van hout zijn daarnaast veel lager dan de kosten van olie of aardgas, waardoor u bespaart op uw energiekosten. Verder ontlast u hiermee de hoofdopwekker, waardoor de hoofdopwekker een hogere levensduur heeft.

Warmte terugwin toepassing

Tijdens het douchen kunt u energie terugwinnen. Door de verticale of horizontale warmtewisselaar stroomt het afvalwater weg tijdens het douchen, in de omringende mantel stroomt het schone drinkwater, in tegenstroom spiraalsgewijs omhoog. Door gebruik te maken van het feit dat in een vallende film een efficiënte warmte-uitwisseling optreedt, wordt, ondanks het feit dat het beschikbare temperatuur verschil relatief klein is, toch een aanzienlijk vermogen overgedragen. Bij een douchevolume van 9,2 l/min (40°C) wordt 12,2 kW netto teruggewonnen. Alsof u een extra warmteopwekker aan het werk heeft! U kunt tot ca. 60% van de warmte uit douchewater terugwinnen.

Maatwerk

Bij elke woninginstallatie kijken we naar uw specifieke wensen, bekijken we samen met u de mogelijkheden en zoeken we de beste oplossing. Elke installatie is maatwerk. Neem geheel vrijblijvend contact op met Otter Installatie om te kijken wat voor u mogelijk is.