• 7.jpg

  7.jpg
 • IMG_0492.jpg

  IMG_0492.jpg
 • IMG_2933.jpg

  IMG_2933.jpg
 • IMG_2952.jpg

  IMG_2952.jpg
 • IMG_2962.jpg

  IMG_2962.jpg
 • IMG_6030.jpg

  IMG_6030.jpg
 • IMG_6031.jpg

  IMG_6031.jpg

Dakwerk 

Voor vernieuwing of renovatie van uw dak bent u bij Otter Installatie aan het juiste adres. Het dak krijgt veel te verduren door alle weersomstandigheden. Een goede dakbedekking van uw huis of bedrijfspand is daarom van groot belang. Zowel bij de renovatie als bij de nieuwbouw is de opbouw van het dak bepalend voor de mogelijkheden en keuze qua dakbedekking.

Wij vinden het belangrijk dat de klant de juiste keuze maakt. Indien nodig bekijken wij wat de opbouw is van het bestaande dak, zodat wij daarna een goed onderbouwd advies kunnen geven.

Hieronder vindt u een korte omschrijving van een drietal materiaalsoorten waar wij regelmatig mee werken.

Bitumineuze dakbedekking

De traditionele manier voor de waterdichte afwerking van uw platte dak is bitumineuze dakbedekking. Het is een dakbedekking die op veel oude, en vooral platte daken voorkomt. Tegenwoordig wordt bitumineuze dakbedekking echter ook nog vaak toegepast. Bitumen dakbedekking is duurzaam, relatief makkelijk aan te brengen en heeft een levensduur van zo’n 20 tot 30 jaar (afhankelijk van de weersomstandigheden). Deze dakbedekking is in verschillende soorten en kleuren te krijgen.

EPDM

EPDM is een dakbedekking van synthetisch rubber. Deze dakbedekking is zeer elastisch, veilig verwerkbaar, recyclebaar en bestand tegen grote temperatuurverschillen. Tevens heeft deze dakbedekking een zeer lange levensduur; gemiddeld zo’n 30 tot 40 jaar. Mede door de lange levensduur en de schone grondstoffen die gebruikt worden bij de productie van EPDM heeft deze dakbedekking als een van de weinigen een DUBO-keur, waardoor het voldoet aan de hoogste normen van Duurzaam Bouwen.

Universal POCB kunststof dakbanen

Deze dakbedekking wordt ook wel de groenste dakbedekking van Nederland genoemd, en is voorzien van een DUBO-keur. Universal is een unieke, éénlaagse dakbedekking die flexibel, zeer sterk en duurzaam is. Omdat het materiaal dankzij een bijzondere samenstelling een sterke en hechte structuur heeft, is het product ongevoelig voor veroudering en voor krimp.

Heeft u last van een lekkend dak, of wilt u weten wat het kost om uw dak te vernieuwen? Neem geheel vrijblijvend contact op met Otter Installatie.

Onder het kopje projecten vindt u diverse voorbeelden van door ons uitgevoerde werkzaamheden.