• IMGP3410.jpg

    IMGP3410.jpg
  • IMGP3408.jpg

    IMGP3408.jpg

Ventilatie

Otter Installatie installeert, repareert en verbetert uw ventilatiesysteem. Het ventileren van uw huis of bedrijfspand is van groot belang. Frisse lucht voorkomt namelijk gezondheidsproblemen en helpt om vocht en schimmel tegen te gaan. 

Mechanische ventilatie

Op het gebied van de ventilatie is veel mogelijk. Het systeem wat het meest voorkomt is mechanische ventilatie. Dit systeem zorgt ervoor dat de vervuilde lucht in huis m.b.v. een afzuigventiel via luchtkanalen wordt afgezogen. Dit systeem zorgt er echter niet voor dat er verse lucht wordt aangevoerd; dit zult u altijd zelf moeten doen met behulp van open ramen of ventilatieroosters. Vaak is het systeem voorzien van een standenschakelaar, waarmee u zelf kunt bepalen hoeveel lucht er afgezogen moet worden. Naast een standenschakelaar is er ook de mogelijkheid om mechanische ventilatie met sensoren te plaatsen. Deze sensoren zorgen er voor dat het systeem alleen draait waar en wanneer dat nodig is. Dit is een stuk energiezuiniger dan een systeem met een aan-uit knop. 

Energieprestatiecoëfficiënt (EPC)

Met het EPC wordt aangeduid hoe energiezuinig uw woning is. De overheid scherpt de norm steeds verder aan, om de CO2-uitstoot in Nederland te reduceren. Het aanscherpen van deze norm vraagt om zuinigere en schonere installaties. Een voorbeeld hiervan is het WTW (warmteterugwinning) systeem. Zoals het woord al zegt wordt er bij dit systeem warmte terug gewonnen. De warmte van de afgevoerde lucht wordt namelijk overdragen aan de verse lucht die de woning binnenkomt. Normaal gesproken zou deze warmte verloren gaan. Voor vakkundige installatie van één van deze ventilatiesystemen bent u bij Otter Installatie aan het goede adres.

Onder het kopje projecten vindt u diverse voorbeelden van door ons uitgevoerde werkzaamheden.