• 7.jpg

  7.jpg
 • 10.jpg

  10.jpg
 • 11.jpg

  11.jpg
 • 12.jpg

  12.jpg
 • 26.jpg

  26.jpg
 • IMG_1724.JPG

  IMG_1724.JPG
 • IMG_7107.JPEG

  IMG_7107.JPEG
 • IMG_8979.JPEG

  IMG_8979.JPEG
 • IMG_1535.jpg

  IMG_1535.jpg
 • IMG_3521.jpg

  IMG_3521.jpg
 • IMG_3693.jpg

  IMG_3693.jpg
 • IMG_3696.jpg

  IMG_3696.jpg

Verwarming

Voor verwarmingswerk, zoals het vervangen van uw cv-ketel, radiatoren of convectoren, het aanleggen van vloerverwarming of extra isolatie tegen onnodig warmteverlies, kunt u bij Otter Installatie terecht.

Cv-ketels

Om een goede keuze uit de verschillende cv-ketels te kunnen maken, is het belangrijk om te weten welk type bij uw huis en uw wensen past. De inhoud van uw woning, het comfort en de gewenste hoeveelheid warm water zijn belangrijke factoren voor het bepalen van het juiste type cv-ketel. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Radiatoren en convectoren

Voor het verwarmen van uw woning heeft u naast uw cv-ketel ook radiatoren, convectoren en/of vloerverwarming nodig. De mogelijkheden hierin zijn enorm. U heeft de keuze uit vele merken, modellen, maten en kleuren. Hierbij kunt u denken aan: handdoekradiatoren, designradiatoren, convectoren en paneelradiatoren. Al deze radiatoren en convectoren zijn geschikt voor iedere ruimte. Denk daarbij aan uw badkamer, woonkamer, hal, keuken, kantoor of bedrijfsruimte.

Otter Installatie kan u adviseren over het beste formaat en de juiste energieklasse om uw woning efficiënt en/of comfortabel te verwarmen en uw energienota te verlagen. Uiteraard verzorgen wij ook het bijbehorende leidingwerk. Wij voeren onder andere de volgende merken: Henrad, Instamat, Jaga en Thermic. Daarnaast staan wij open voor het leveren en monteren van andere gewenste merken. Het gaat immers ook om persoonlijke smaak, en het bedrag dat u uit wilt geven. 

Vloerverwarming

Naast verwarming door middel van radiatoren en convectoren, bestaat ook de mogelijkheid om uw woning te verwarmen door middel van vloerverwarming. Dit kan worden aangebracht als bijverwarming in combinatie met een andere warmtebron óf als hoofdverwarming. Vloerverwarming is energiezuinig en comfortabel; door de gelijkmatige temperatuurverdeling in woonruimtes kan de temperatuur 1 á 2 graden Celsius lager worden gezet dan bij andere verwarmingssystemen. Dit levert al snel een energiebesparing op van zo’n 10 tot 20 procent. Tevens heeft vloerwarming een aangename en gelijkmatige stralingswarmte, geeft het minder tocht, zorgt het voor een betere luchtkwaliteit en geeft het meer inrichtingsvrijheid .

Vloerverwarming is toe te passen in zowel de renovatie als de nieuwbouw. U kunt kiezen voor een multireflecterende isolatiefolie onder de vloerverwarming. Dit vermindert het contactgeluid en het warmteverlies. Tevens is het is mogelijk om de vloerverwarming snel, vakkundig en stofvrij in te laten slijpen in de bestaande dekvloer.

Elektrische regelingen

Het klimaat in uw woning kunt u met uiteenlopende elektrische regelingen beheersen. Otter Installatie levert en installeert een standaard klokthermostaat, maar kan u ook voorzien van een slimme thermostaat, waarmee u de verwarming op afstand kunt regelen. Wij zijn bekend met diverse elektrische regelingen, waarmee u de temperatuur in iedere ruimte van uw huis apart kunt regelen. Dit geeft een hoog comfort en is eenvoudig en effectief te bedienen.  

Service en onderhoud

Een goed onderhouden verwarmingssysteem is veiliger, gaat langer mee en is energiezuiniger. Regelmatig onderhoud is dus van groot belang. Dit periodiek onderhoud kunnen wij voor u uitvoeren. Wij maken uw systeem schoon en indien nodig vervangen wij versleten onderdelen. Zijn er, ondanks het onderhoud, toch storingen of problemen, dan helpen wij u graag.

Onder het kopje projecten vindt u diverse voorbeelden van door ons uitgevoerde werkzaamheden.